Szempillasürítő technika

Várható végeredmény képe

Szempillasürítő alkalmazási technikánk láthatatlan módon volumenizálja a természetes szempilla szőrözöttségét. A munka végeredmény képe szabad szemmel nehezen kivehető, mivel az egybefüggő kontúrvonal helyett e technika esetében apró pigment depozitokat helyezünk a szempillavonalra. Mivel a felső szemkontúr vonalán jelentős mennyiségben találunk szempillaszálakat, ezért itt a depozik összképe akár egybefüggő vonalként jelenhet meg, de az alsó szempillasoron csakis a pillák tövében ülnek a finoman pigmentált apró, szabad szemmel alig kivehető pigment depozitok.

Milyen színt válasszak?

Ez szemtetoválások esetében igen fontos tényező. Kétféle fekete szín létezik, az egyik amely szürkés-feketén gyógyul a bőrbe, a másik amely kékes-feketén. Amennyiben általánosságban hideg tónusokkal rendelkezel, ezek a színek egyike sem okozhat diszharmóniát megjelenésedben. Azonban ha meleg színek jellemzőek inkább megjelenésedre, érdemes elgondolkodni barnás-fekete vagy barna szemkontúrokon, esetleg a fekete szemkontúr barnás elsatírozott változatán.

Mikor válasszam ezt a technikát?

Szempillasürítő technika alkalmazandó azon páciensek esetében, akik a látható szemkontúr tetoválást megkerülve, enyhe módon szeretnék volumenizálni szempillájukat vagy enyhén ki szeretnék emelni szemüket. Ha az összefüggő, formázott szemkontúr a cél, ez a technika nem fogja hozni a várt eredményt.

Kontraindikált esetek

Szembetegségek, szem körüli akut gyulladásos megbetegedések, elemi elváltozások kiemeleten kontraindikált esetek. A szem bármely megbetegedése esetén orvosi beleegyezés szükséges.

Kezelés időtartama

A kezelés előkészítése fél órát, a tetoválás 1 órát vesz igénybe.

Kezelések száma

Precíz végeredményhez 2 kezelésre van szükség. Várható pigment veszteség a regenerációs időszakban kevesebb mint 35%.

Milyen fájdalomra számítsak?

A kezelés alatt fájdalomérzet nem tapasztalható. Sminktetoválóink gyakorlott kezei, erőteljesen fogják a felső szemhéj vonalát, hogy semmilyen mozgás ne tudjon problémát okozni. A gyógyulás alatt duzzanat, égő az idő előrehaladtával feszítő érzés előfordulhat

Ajánlott utókezelés

Kezelés után a teljes regeneráció 4 hét. A pörkképződés a folyamat befejezésével megkezdődik és körülbelül 3-5 napig tart. Vékony pörk alakulására lehet számítani, amely az epidermisz gyógyulás befejeztével könnyedén elhagyja a bőrfelszínt, legritkább esetben sem tapad a szempillákhoz. Mivel a szem környékén a napközben alkalmazott hidratáló készítmény elhagyja a felületet és zavarja a látást, jól feszívodó hidratáló emúlzió esti alkamazása ajánlható.

Várható kopás

A fent említett színanyagok függvényében a pigmentek enyhe mértékű szürkés vagy kékes elszíneződésére lehet számítani a második évben. Mivel a tetovált felület 100%-ban szőrrel fedett, a kopásjelenség nem szembetűnő. A szem környéki bőrfelület hámszövetére jellemző lassú szövetcserélődés miatt tetoválásaink kimagaslóan sok ideig 2-5 évig díszítik a felszínt.

Rendszeres karbantartás

Oxidációs szempillafestés abszolút ajánlott. Felfrissíti a színt és mélyít a feketeségen. A napi szempilla spirál használata méginkább kiemeli a mesteri pontossággal megalkotott szempillavonaladat. A kopott tetoválás színkorrekciójára 3-8 év múlva kell sort keríteni