Digitális szemkontúr

Várható végeredmény képe

Szemtetoválás területén tradícionális alkalmazási technikák közé tartozik a egyenletesen pigmentált szemkontúr technika. A felső és alsó szemhéjon egyaránt kivitelezhető, és minden esetben a szempilla sürítő vonal felett helyezkedik el. Szokott módon a szempillasürítő vonal első szempillától az utolsó szempilláig tart. A szemkontúr technika a természetesség jegyében ettől enyhén, szemforma függvényében különböző dőlésszögben enyhén megemelve hosszabbítható. Mivel a technikát géppel kivitelezzük a technika időtállósága enyhén hosszabb mint a manuális szemtetoválásoké.

Milyen színt válasszak?

Ez szemtetoválások esetében igen fontos tényező. Kétféle fekete szín létezik, az egyik amely szürkés-feketén gyógyul a bőrbe, a másik amely kékes-feketén. Amennyiben általánosságban hideg tónusokkal rendelkezel, ezek a színek egyike sem okozhat diszharmóniát megjelenésedben. Azonban ha meleg színek jellemzőek inkább megjelenésedre, érdemes elgondolkodni barnás-fekete vagy barna szemkontúrokon, esetleg a fekete szemkontúr barnás elsatírozott változatán.

Mikor válasszam ezt a technikát?

Szemkontúr technika ajánlható minden olyan páciens számára, aki nem csupán a szempilláit szeretné dúsítani, hanem látható szemkontúrral szeretné kiemelni tekintetét. Szemformák és arcformák függvényében a szemkontúr formája, hossza és vastagsága változó lehet, konzultáció keretében személyre szabott bővebb felvilágosítást tudunk nyújtani.

Kontraindikált esetek

Szembetegségek, szem körüli akut gyulladásos megbetegedések, elemi elváltozások kiemeleten kontraindikált esetek. A szem bármely megbetegedése esetén orvosi beleegyezés szükséges. Ugyancsak meggondolandó a szemtetováló beavatkozás, ha az elvárt eredmény alkalmi sminket helyettesítő tartós smink képét mutatja.

Kezelés időtartama

A kezelés előkészítése fél órát, a tetoválás 1 órát vesz igénybe.

Kezelések száma

Precíz végeredményhez 2 kezelésre van szükség. Várható pigment veszteség a regenerációs időszakban kevesebb mint 35%.

Milyen fájdalomra számítsak?

A kezelés alatt fájdalomérzet nem tapasztalható. Sminktetoválóink gyakorlott kezei, erőteljesen fogják a felső szemhéj vonalát, hogy semmilyen mozgás ne tudjon problémát okozni. A gyógyulás alatt duzzanat, égő az idő előrehaladtával feszítő érzés előfordulhat.

Ajánlott utókezelés

Kezelés után a teljes regeneráció 4 hét. Apörkképződés a folyamat befejezésével megkezdődik és körülbelül 3-5 napig tart. Vékony pörk alakulására lehet számítani, amely az epidermisz gyógyulás befejeztével könnyedén elhagyja a bőrfelszínt, legritkább esetben sem tapad a szempillákhoz. Mivel a szem környékén a napközben alkalmazott hidratáló készítmény elhagyja a felületet és zavarja a látást, jól feszívodó hidratáló emúlzió esti alkamazása ajánlható.

Várható kopás

A fent említett színanyagok függvényében a pigmentek enyhe mértékű szürkés vagy kékes elszíneződésére lehet számítani a második évben. A szem környéki bőrfelület hámszövetére jellemző lassú szövetlecserélődés és a gépi tetoválás kombinációja miatt ezen tetoválásaink kimagaslóan sok ideig 3-8 évig díszítik a felszínt.

Rendszeres karbantartás

Oxidációs szempillafestés abszolút ajánlott. Felfrissíti a színt és mélyít a feketeségen. A napi szempilla spirál használata méginkább kiemeli a mesteri pontossággal megalkotott szempillavonaladat. A kopott tetoválás színkorrekciójára 3-8 év múlva kell sort keríteni.