Hibrid szemöldök technika

Várható végeredmény képe

Hibrid szemöldök tetoválás esztétikai képe átmenetet jelent a szálas és satírozott tetoválások, manuális és gépi tetoválások között. Élettarama a satíreljárásokra jellemzően nyújtott, végeredmény képében jól látható szálakra lehet számítani. A szálak bőrfelületből való kiemelésére, általában melegebb és világosabb satírszíneket szoktunk ajánlani. A szemöldök teljes felületét fedi pigmenttel, ezért jó megoldást nyújthat maradék pigmentet tartalmazó bőröknek is.

Milyen színt válasszak?

Hibrid technikáink két színből épülnek fel. A laza bázis satírozás világosabb, általában melegebb barna színt igényel, míg a szálak jellemző hideg gyógyulásuk miatt szürkésebben fognak megjelenni. Érdemes alapul venni a mindenkori hajszín mélységét és melegségét, amikor arról döntünk milyen legyen a gyógyult végeredmény. Az út ami ide vezet a szakember által kerül kiválasztásra.

Indikált esetek

Az eljárás igen közkedvelt azon páciensek között akik maradék pigmentjeiket tökéletes fedésben szeretnék tudni, illetve a tartósabb pigmentálást igénylő vendégek körében. Mivel a végeredmény képe erősebben pigmentált felületet biztosít ajánlott azon esetekben, amikor a mérsékelten rajzos hatást szeretnénk elérni.

Kontraindikált esetek

A sminktetoválás megszokott kontraindikált eseteiben (vérzékenység, terhelt immunológiás állapot, terhesség, gyermekágy, vérhigító szedése, cukorbetegség) epidermisz és az irha felső rétegeinek felsértése nem ajánlott. Nem ajánlott azon vendégeknek akik “láthatatlan” tetoválást szeretnének. Ebben az esetben a gépi satír nélküli egyszerűbb microblades munkák ajánlottak.

Kezelés időtartama

A kezelés előkészítése 1 órát vesz igénybe, a szálak  és satír kialakítása további 1 órát.

Kezelések száma

Precíz végeredményhez 2 kezelésre van szükség. Várható pigment veszteség a regenerációs időszakban kevesebb mint 35%. A vesztett pigmentmennyiség a második alkalommal kerül pótlásra.

Milyen fájdalomra kell számítani?

A beavatkozás, mint általában minden szemöldök technika csekély fájdalomérzettel jár, a gyógyulási időben nagyon enyhe égő érzés előfordulhat.

Ajánlott utókezelés

Kezelés után a teljes regeneráció 4 hetet vesz igénybe. Az első 4-7 napban pörkképződésre lehet számítani. Gyengébb pörk érdekében érdemes a felületet első két napban bő vizes vattával itatgatni. A tökéletes színvégeremény 6 hét után látható, az első hetekben a pigmentek szélsőséges lehidegülésére, majd enyhe melegedésére lehet számítani. Amennyiben ebben az időtartamban a hidratálás folyamatos, kiegyensúlyozott sebgyógyulásra számíthatunk. Közvetlenül a kezelés utáni égő érzés megszüntetésére krioterápia alkalmazása indokolt lehet, azonban óvakodjunk a tetoválás túlhidratálásától vagy vízben áztatásától. Első két napban ajánlatos minden fertőzésforrás kerülése. A negyedleges barna színkép megőrzése érdekében a tetoválás folyamatos és erőteljes UV-védelmet igényel.

Várható kopás

Hibrid eljárások immunológiás állapot és fényvédelem függvényében 2 év alatt kopnak ki a bőr felső rétegeiből. A kopásjelenség igen optimális, és természetesen korrekciós eljárással igen könnyen pótolható az elvesztett pigment.

Rendszeres karbantartás

A rendszeres karbantartás alatt értjük a szemöldök rendszeres formára igazítását és a szálak festését akár oxidációs akár henna alapú festékekkel. E termékek nem befolyásolják a tetoválás élettartamát viszont szépen karbantartják a színt.

A fent meghatározott várható kopásidőn túl a szemöldökök színkorrekciót igényelnek. Az UV-kitettség negatívan befolyásolja a bőrünkben levő pigmentek minőségét és mennyiségét Az idő előrehaladtával szükség van a torzult színek korrekciójára. Ezügyben kérjük kedves Vendégeinket keressék fel szakembereiket időben, mert a túlságosan kopott munkák színkorrekciója akár 2 kezelés és teljes árat is igényelhet. Amennyiben ez időben kezelésre kerül a beavatkozást 1 alkalommal a piaci ár 70%-ért végezzük.