Microblade technika

Várható végeredmény képe

Microblade eljárásokra jellemző vékony, finoman hajlított szálakból felépített szemöldök. A mesterséges szálak , dőlésszöge, hajlítottsága, formája, vastagsága és színe tökéletesen adaptálható a természetes szálakéhoz. Következésképpen a legtermészetesebb ‘nem tetoválás hatású’ szemöldök típusok formázhatóak mikroblade módszerrel.

Milyen színt válasszak?

A microbladre, mint minden száltechnikára jellemző a hideg gyógyulás, azaz a szálak enyhén szürkés színezettel gyógyulnak. Minél sötétebb szálakat szeretnénk, ez a hidegség annál látványosabban jelenik meg. Szakembereinknek minden tárgyi feltétele adott ahhoz, hogy száltetoválásaink ne legyenek szürkék. Amikor konzultációra kerül sor, kérjük vendégeinket, hogy határozzanak meg egy színmélységet, amely passzol a mindenkori hajviselet színmélységével. Ezekután a színhőmérséklet pontos beállítása már szakember feladata.

Indikált esetek

Microblade technika minden olyan esetben indikált lehet, amikor a természetesség az elsődleges cél. Gyengén szőrözött illetve erősen szőrözött felületen egyaránt alkalmazható. A választott szálirány technika minden esetben a természetes szőrök szálirányaihoz igazodik, ennek meghatározásához személyre szabott szálirány diagnosztikát készítünk a tervezési fázisban.

Kontraindikált esetek

Az eljárásra jellemző karcos sérülés jellegéből adódóan diabetesz, vérzékenység vagy vérhigító rendszeres szedése esetén a módszer alkalmazása nem ajánlott. Emellett teljes alopécióban szenvedő páciensek esetében szálas eljárások abszolút elképzelhetőek, azonban preferáltak a 3D vagy hiperrealisztikus technikák vagy ezek kombinációi. Sajnos kontraindikált esetek a jelentős maradék pigmentet tartalmazó korábban tetovált szemöldökök. A tökéletes végeredmény érdekében ilyen esetekben pigment eltávolító technológia előzetes alkalmazása szükségszerű.

Kezelés időtartama

A kezelés előkészítése 1 órát vesz igénybe, a mikroblades szálak kialakítása további 1 órát.

Kezelések száma

Precíz végeredményhez 2 kezelésre van szükség. Várható pigment veszteség a regenerációs időszakban kevesebb mint 15%.

Milyen fájdalomra kell számítani?

Tapasztalataink alapján számos vendég esetében előfordul, hogy egyáltalán nem éreznek fájdalmat. Míg mások esetében gyenge fájdalom jelentkezik. A regenerációs periódusban enyhe égő-viszkető érzés előfordulhat.

Ajánlott utókezelés

Kezelés után a teljes regeneráció 6 hét. A pörkképződés a folyamat befejezésével megkezdődik és körülbelül 4-6 napig tart. Vékony pörk alakulására lehet számítani, amely az epidermisz gyógyulás befejeztével könnyedén elhagyja a bőrfelszínt, legritkább esetben sem tapad a szőrszálakhoz. Az első két napban a felületet langyos bő vizes vattakoronggal le lehet tisztítani, jól felszívodó hidratáló készítménnyel napi háromszori ápolást, és 100%-os fényvédelmet igényel. Szolárium vagy extrém napsütés következményeként a pigmentek lehidegülnek. Színhőmérséklet megőrzése védelmében moderált fényvédelem SPF 30-50 a tetoválás teljes élettartamára ajánlott.

Várható kopás

Microblade szemöldökök körülbelül 1 évig díszítik tekintetünket. Bőrtípus és fénykitettség függvényében ez az időtartam 3 hónappal rövidülhet illetve hosszabbodhat. Jellemző kopásjelensége a púderes összesatírozódás, azaz a szálak enyhén összemosódnak az idő előrehaladtával. Ez első, második, harmadik évben szabad szemmel nem látható. Mint minden szemöldök típus a microblade szemöldökök is színkorrekciós kezelésre szorulnak körülbelül 1 év után.

Rendszeres karbantartás

A rendszeres karbantartás alatt értjük a szemöldök rendszeres formára igazítását és a szálak festését akár oxidációs akár henna alapú festékekkel. E termékek nem befolyásolják a tetoválás élettartamát viszont szépen karbantartják a színt.

A fent meghatározott várható kopásidőn túl a szemöldökök színkorrekciót igényelnek. Az UV-kitettség negatívan befolyásolja a bőrünkben levő pigmentek minőségét és mennyiségét Az idő előrehaladtával szükség van a torzult színek korrekciójára. Ezügyben kérjük kedves Vendégeinket keressék fel szakembereiket időben, mert a túlságosan kopott munkák színkorrekciója akár 2 kezelés és teljes árat is igényelhet. Amennyiben ez időben kezelésre kerül a beavatkozást 1 alkalommal a piaci ár 70%-ért végezzük.