Hegkezelés

Várható végeredmény képe

Hegszépítő kezeléseinket azon páciensek részére ajánljuk, akik nincsenek megelégedve bármely korábbi sérülésből adódó hegesedésükkel. A beavatkozás során orvos-esztéta kezelés (mikrotűs terápia) és egy speciális hatóanyag kombinációjával érjük el a hegek szöveti újrarendeződését.  A kezeléstől elvárható változások: a kiemelkedő terület felszínbe süppedése, a süppedések feltöltése, színeltérések csökkentése (akár kipirosodás, akár pigmenfolt elváltozás), csomók méretének csökkentése, stria csíkok összehúzódása és felszívódása.

Felhasznált eszközök

Mikrotűs eljárás, tehát különböző konfigurációjú tűkkel dolgozunk, annak függvényében milyen mély és milyen elhelyezkedésű elváltozást kezelünk.

Alkalmazott hatóanyagok

  • Hyaluronsav kombináció hosszútávon megnöveli a bőr vizmegtartó képességét és ellenállóbbá teszi azt (keresztkötésű hialuronsav 10,000 Dalton-nál kisebb oligomerekkel). Biztosítja a heggyógyulás vagy a hegszövet újraformálódása során szükséges hidratált közeget.
  • Madecassoside (magas konc. 6%) 3-as és 1-es típusú kollagén arányát optimalizálja, gátolja a gyullladásért felelős messenger molekulákat kialakulásá Bizonyitottan hatékony anyag az atopikus, pszoriázisos bőr viszketése, kipirosodása ellen. Normalizálja a kaeratinociták proliferációját, ezáltal optimalizálja a szaruképzést, újrastrukturálja a szarulemezeket.
  • Spirulina Glycerin (80% B12 vitamin tartalom),immunerösitő és méregtelenitő alga kivonat, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatá Semlegeíti a hegképződés során jelenlevő szabadgyököket, és látványosan csökkenti a hegszövet körül kialakult kipirosodást. Stimulája az optimális kollagénszintézist és kollagén rendeződést.
  • Panthenol (magas konc.) sebgyógyitó, a gyulladásos fázist rövidí

Indikált esetek

Hipetrófikus hegképződés

Atrófikus hegképződés

Anyajegy eltávolítás

Stria, császármetszés hege

Mell körüli hegek

Égési hegek

Műtéti hegek

Nyúlszáj hegek

Tetoválás során ért bőrsérülések

Kontraindikált esetek

Sminktetoválás tipikus kontraindikált esetei ebben az esetben is akadályoztathatják a kezelést. Cukorbetegség, vérzékenység, vérhigítók szedése, alkohol vagy tudasmódosító szer fogyasztása esetén a kezelést el kell halasztani. Nem ajánlott azon páciensek számára, akik szájtetoválással jelentős szájnagyobbításra vagy szájformázásra számítanak.

Kezelés időtartama

A kezelés a heg méretének függvényében fél órát vagy akár 2 órát is igénybe vehet.

Kezelések száma

Precíz végeredményhez 3-7 kezelésre van szükség 2-6 hetes intervalllumokban. Heg típusának függvénye.

Ajánlott utókezelés

Speciális háziápoló krém használata szükségszerű. Fénytől és felázástól védeni kell a területet.