Szinkorrekciós szemöldök technika

Várható végeredmény képe

Szemöldököt szinkorrekciózni nem könnyű feladat, még tapasztalt szekemberek számára is néha kihivást jelent elérni a kivánt barna szint. Azonban számunkra nem lehetetlen. Érezzél bármely korábbi technikával, vagy forma, és szinvesztett szemöldökkel nekünk van megoldásunk mindenre.  Az első konzultációs időpontodon tudunk pontos felvilágositást adni arról, hogy a Te esetedben melyik technika az optimális megoldás, illetve, hogy melyik az a barna szin amit garantálni tudunk.

Milyen pigmentet válasszak?

Kopott tetoválás esetén a döntés mindeképpen a szakemberé, hiszen kimondottan nehéz dolgunk van az elszínződött tetoválások barnításakor. Kérlek, vedd számításba, hogy kopott felületen dolgozni szín tekintetében – egyes esetekben – korlátoztottak a lehetőségeink, de szakembereink mindent megtesznek a tökéletes végeredmény érdekében.

Mikor válasszam ezt a technikát?

Olyan esetekben válasszad a korrekciós szemöldök technikát, ha már meglevő, elkopott sminktetoválással rendelkezel. Ha gondot okoz szakembereknek, lézer és kioldás nélkül elérni a kivánt barna szint.

Kontraindikált esetek

Van néhány eset ami nem megoldható. Például ha régi kopott satirtechnikával érkezel hozzánk, nem leszünk képesek olyan technikával szint helyrehozni, amely csekélyebb mértékben fedi a bőrödet, mint a korábban applikált technika. Igy például régi satirtetoválásokat csak hibrid szemöldökökkel tudunk javitani, egyszerű microblade eljárásokkal nem. Ugyanakkor vannak egyes kopásszinek – grafit szürke, kék- melynek helyrehozatalához mi is lézer és kioldó kezeléseket használunk.

Kezelés időtartama

A kezelés előkészítése 2 órát vesz igénybe.

Kezelések száma

Precíz végeredményhez alapvetően 2 kezelésre van szükség. Azonban mivel a bőr pigment felvevő képessége véges, egyes esetekben a kopott felületen való gyér pigment megtapadásnak köszönhetően, egyes esetekben szükség van harmadik kezelési alkalomra is, mely további költséggel járhat (kezelésenként 20.000 Ft.)

Milyen fájdalomérzetre számítsak?

Kimondottan csekély fájdalomérzettel járó technika.

Ajánlott utókezelés

Kezelés után a teljes regeneráció 4 hetet vesz igénybe. Az első 4-7 napban púderszerű pörkképződésre lehet számítani. Amennyiben ebben az időtartamban a hidratálás folyamatos, kiegyensúlyozott sebgyógyulásra számíthatunk. Közvetlenül a kezelés utáni égő érzés megszüntetésére krioterápia alkalmazása indokolt lehet, azonban óvakodjunk a tetoválás túlhidratálásától vagy vízben áztatásától. Első két napban ajánlatos minden fertőzésforrás kerülése. A negyedleges barna színkép megőrzése érdekében a tetoválás folyamatos és erőteljes UV-védelmet igényel. Amennyibén a 4 alapszínből napfény hatására színalkotók távoznak, az elszíneződés megkezdődik.

Várható kopás

Látható kopás – színmélység függvényében – 1,5-2 év alatt következik be. Bizonyos színek esetében a felület egyszerű felvilágosodására, bizonyos esetekben azonban elszíneződésre is lehet számítani. Szakmai filozófiánk értelmében a hiteles felvilágosítás mindenek felett áll, az Ön színének várható kopásjelenségéről már első konzultációs időpontján hallani fog. A várható elváltozások színenként és bőrszín altónusonként eltérő lehet.

Rendszeres karbantartás

Rendszeres szemöldökfestés és formára igazítás javasolt, legalább 2- 4 hetente. Ha életed első tetoválásáról van szó e technika akár 2-3 évig is színálló lehet, ha színkorrekció után – azaz volt már számos korábbi tetoválásod – 1-2 évig időtálló a technika. Ez időtartam után a szemöldök újabb színkompenzálásra érett. Ajánlott felkeresni kezelő szakemberét 1,5 évente a szín felülbírálására. Általánosságban a világos színek picit kevesebb ideig, míg a sötétebb színek hosszasabb intervallumban színtartóak.