Száj teljes satír technika

Várható végeredmény képe

Száj teljes satírtechnikája egy igen sűrűn alkalmazott satírmozdulatokból és kontúrozó mozdulatból felépülő ún. rúzsos hatású technika. Gyógyult képe optikailag csökkenti a száj volumenét, szájméretet növelése ezzel a technikával nem ajánlott. Elsősorban száj színének változtatására, illetve a kontúrvonalak kidolgozására ajánljuk. A technika kontúrvonala erősen pigmentált, ámde a satírtechnikába erősen beolvad.

Milyen színt válasszak?

A szájszín kiválasztásakor gondoljunk arra, hogy ez a technika 5 évig dísziti ajkainkat. Érdemes olyan színt választani, amit a nap minden órájában viselhető. Személyes konzultációra szeretnjük, ha vendégeink már elképzeléssel érkeznek. Ennek hiányában szakembereink nagyon szívesen ajánlanak színtípushoz leginkább illő végeredmény színeket. Azonban az út, amin keresztül egy sminketováló eléri a vágyott színt, az csakis a szakemberen múlhat.

Indikált esetek

A száj arcunk második legfontosabb kifejező eszköze. Rendkívül fontos, hogy tisztában legyünk a várható kopásjelenséggel, illetve előre tervezzük színkompenzációs kezeléseinket. Ebben az esetben minden vendégnek indikált lehet, akinek szájkontúrja szigetszerű, vagy hiányos; a kor előrehaladtával szájának színe megkopott; illetve alapvetően is nagy szájmérettel rendelkezik.

Kontraindikált esetek

Sminktetoválás tipikus kontraindikált esetei ebben az esetben is akadályoztathatják a kezelést. Cukorbetegség, vérzékenység, vérhigítók szedése, alkohol vagy tudasmódosító szer fogyasztása esetén a kezelést el kell halasztani. Nem ajánlott azon páciensek számára, akik szájtetoválással szájnagyobbításra számítanak. Frissen beületetett száj implantátum vagy plasztikai face-lift kezelés kontraindikáció lehet. Ebben az esetben legalább 3 hónapos időintervallum felépülési időt ajánljunk.

Kezelés időtartama

A kezelés előkészítése fél órát, kivitelezése további 2,5 órát vesz igénybe.

Kezelések száma

Precíz végeredményhez 2 kezelésre van szükség. Várható pigment veszteség a regenerációs időszakban immunitás és utókezelés függvényében kevesebb mint 60%. A vesztett pigmentmennyiség a továbbiakban kerül pótlásra.

Fájdalomérzet

A szájtetováló eljárások a legfájdalmasabb beavatkozásaink. Ugyan a kezelés közben vendégeink fájdalmat nem éreznek, a regenerációs periódban nehézséget okozhat, szúró égető érzés, illetve a varr felületének felrepedése után étkezés és mosolygás közben jelentező feszítő érzés.

Ajánlott utókezelés

Kezelés után a teljes regeneráció 4 hetet vesz igénybe. Az első 4-7 napban pörkképződésre lehet számítani. A beszáradt szövetnedv az első két napban bő vizes vattával finoman leitatható. Amennyiben ebben az időtartamban a hidratálás folyamatos, kiegyensúlyozott sebgyógyulásra számíthatunk. Közvetlenül a kezelés utáni égő érzés megszüntetésére krioterápia alkalmazása indokolt lehet, azonban óvakodjunk a tetoválás túlhidratálásától vagy vízben áztatásától. Első két napban ajánlatos minden fertőzésforrás kerülése. A tetoválás az ígért élettartam érdekében folyamatos UV védelmet igényel.

Várható kopás

A száj teljes satírtechnikája immunológiás állapot és fényvédelem függvényében 2 év alatt kopik ki a bőr felső rétegeiből.

 Rendszeres karbantartás

A tetoválás végeztével a száj felülete különleges ápolást nem igényel. Amennyiben az ajkakat száraznak érezzük, érdemes az elvesztett folyadék pótlása, de ezenkívül semmilyen említésre méltó ápolás nem szükségeltetik. Az ajkak 5 év eltetltével veszítetnek színezettségükből, tapasztalataink szerint ezen a területen elszíneződések nem jellemzőek. Igény szerint az ajkak ugyanilyen technikával újra színezhetőek.