Szem satírtechnika

Várható végeredmény képe

Szemsatírtechnikák alapvető két csoportját alkotják a függőleges és vízszintes mozdulattal kialakított alkalmazási módok. Mint minden szemtechnika esetében a satíreljárások legelső és elengedhetetlen lépése a szempillasürítő pigmentálása. Függőleges satír esetében a fokozatosan elhalványuló vagy alternatív színbe átmenő szemkontúr színeinek változása egymás felett helyezkedik el. Hasonlóképpen vízszintes technikáknál a színátmenet vízszintes tengely mentén egymás mellett kerül kialakításra. Mindkét technika alkalmas a szem tengelyének optikai megváltoztatására, illetve dekorszínek alkalmazásával a tekintet apró mértékű színhatásának változtatására. Fontos kihangsúlyozni, hogy az említett színátmenteket a természetesség jegyében egy színből is ki lehet alakítani.

Felhasznált eszközök

Szemtetoválásokhoz kimondottan precíz alternáló mozgással járó gép és kéziegység elképzelhető. Nagy felületű satírtechnikákhoz nagy méretű tűmodulok használatosan, míg az alatta elhelyezkedő szempillasürítő és kontúrvonalakhoz kisebb higiéniás tűkonfigurációk.

Alkalmazott pigmentek

A szem satírtechnikájához fekete, hideg barna és dekorszínek (camouflage, sárga, kék, türkisz, zöld) egyaránt alkalmazható. Amennyiben egy szín mellett döntünk – általában barna vagy fekete színek – a pigmentlefedettség a szem szempillasor körüli részein 100%-os. Ebből az irányból különböző módon indul a színek fokozatos felvilágosodása. A satírozottság és pigmentáltság foka szemforma és elérni kívánt végeredmény függvénye.

Indikált esetek

Ajánlott technika lehet azon vendégeknek, akik tekintetüket jelentősen ki szeretnék emelni, vagy nem kedveli a határozott, jól körülhatárolt tusvonalt. Fontos megjegyezni, hogy technika egyik típusa sem pigmentálja a teljes mozgó felső szemhéjat. Filozófiánk értelmében a természetesség sminktetoválásaink fő erénye, ezért sem alsó, sem pedig felső szemhéjon nem készítünk smikhatású tartós sminkeket.

Kontraindikált esetek

Szembetegségek, szem körüli akut gyulladásos megbetegedések, elemi elváltozások kiemeleten kontraindikált esetek. A szem bármely megbetegedése esetén orvosi beleegyezés szükséges. Ugyancsak meggondolandó a szemtetováló beavatkozás, ha az elvárt eredmény alkalmi sminket helyettesítő tartós smink képét mutatja.

Kezelés időtartama

A kezelés előkészítése fél órát, a tetoválás 2 órát vesz igénybe.

Kezelések száma

Precíz végeredményhez 2 kezelésre van szükség. Várható pigment veszteség a regenerációs időszakban kevesebb mint 35%.

Érzéstelenítés típusa

Jelentős folyamat előtti érzéstelenítést követően általában már nincs szükség folyamat közbeni érzéstelenítésre. Ez mindenképpen segíti a kezelő munkáját, és csökkent a kezelési időtartamon. Folyamat előtti érzéstelenítés emúlziós érzéstelenítő készítménnyel és Tegaderm film-es dunsztkötéssel készül, igény szerint 10%-os Tetracain-os géllel munkafolyamat közben hatása erősíthető.

Ajánlott utókezelés

Kezelés után a teljes regeneráció 4 hét. A pörkképződés a folyamat befejezésével megkezdődik és körülbelül 3-5 napig tart. Vékony pörk alakulására lehet számítani, amely az epidermisz gyógyulás befejeztével könnyedén elhagyja a bőrfelszínt, legritkább esetben sem tapad a szempillákhoz. Mivel a szem környékén a napközben alkalmazott hidratáló készítmény elhagyja a felületet és zavarja a látást, jól feszívodó hidratáló emúlzió esti alkamazása ajánlható.

Várható kopás

A fent említett színanyagok függvényében alig látható elszíneződés típusokra lehet számítani. Nem alkalmazzuk azon színtípusokat (lila, mályva, világos kék), amelyek színkopásának következtében látható színmódosulások jöhetnek létre. Hideg barna színeink és vas-oxidot tartalmazó fekete pigmentjeink enyhe szürke elszíneződés, míg szén fekete színeink enyhe kékes elszíneződéssel kopnak. Szemtetoválásokra jellemzően hosszabb élettartam vonatkozk (3-5 év immunológiás állapot és fénykitettség függvényében).

Színkorrekciós kezelés típusa

Igény szerint a jellemző enyhe típusú színváltozásokat enyhe színkorrekciós protokollal könnyedén lehet javítani. Amennyiben a felület folyamatos fényvédelem alatt áll, a színkorrekciós kezelések időpontja elnyújtható. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy évente színkompenzálásra jelentkező pácienseink 25%-al csökkentett áron vehetik igénybe szolgáltatásainkat.