Microshade

Várható végeredmény képe

Microshade eljárásokra jellemző a színátmenetes vagy színátmenet nélküli finom púderes satírhatás. A szemöldök közelről figyelve sem hozza a tradícionális satírtetoválásokra jellemző ‘tetovált hatást’. A szemöldöktetoválások ezen típusát a kezelő kézzel azaz manuális módszerrel végzi.

Milyen színt válasszak?

E kérdés megválaszolása komplex folyamat, és érdemes a szakembereink ajánlásait figyelembe venni. Általában vendégeink egy elképzeléssel érkeznek, de a végleges gyógyult szín ‘vendégre igazításakor’ számos részletet figyelembe kell vennünk.  Ilyen például a mindennapos smink viselet sminktetoválás előtt, napozási szokások, esetleges cigaretta használat stb. Amennyiben már meglévő, elkopott sminktetoválás kezelése vár ránk, szín szempontjából a lehetőségeink korlátozottabbak. Ennek pontos részleteiről személyes konzultációt követően tudunk nyilatkozni.

Mikor válasszam ezt a technikát?

Microshade technika minden olyan esetben indikált lehet, amikor a természetesség az elsődleges cél. Gyengén szőrözött illetve erősen szőrözött felületen egyaránt alkalmazható. Abban az esetben célravezető megoldás, ha  páciensünk gyengén pigmentált de satírozott szemöldököt szeretne.

Kontraindikált esetek

Az eljárásra jellemző pontszerű sérülés nagyon csekély, tehát igen kevés egészségyügyi állapot van ami befolyásolja a végeredményt. Sajnos kontraindikált esetek a jelentős maradék pigmentet tartalmazó korábban tetovált szemöldökök. A tökéletes végeredmény érdekében ilyen esetekben pigment eltávolító technológia előzetes alkalmazása szükségszerű.

Kezelés időtartama

A kezelés előkészítése 1 órát vesz igénybe, a microshade kialakítása további 1 órát.

Kezelések száma

Precíz végeredményhez 2 kezelésre van szükség. Várható pigment veszteség a regenerációs időszakban kevesebb mint 15%.

Fájdalom mértéke

A manuális  satír módszer apró részletekben igen kicsi körtűvel kialakított technika. Enyhén fájdalmasabb és enyhén hosszabb folyamat mint a hasonló képet nyújtó Soft powder technika.

Ajánlott utókezelés

Kezelés után a teljes regeneráció 4 hét. A pörkképződés a folyamat befejezésével megkezdődik és körülbelül 4-6 napig tart. Vékony pörk alakulására lehet számítani, amely az epidermisz gyógyulás befejeztével könnyedén elhagyja a bőrfelszínt, legritkább esetben sem tapad a szőrszálakhoz. Az első két napban a felületet langyos bő vizes vattakoronggal le lehet tisztítani, jól felszívodó hidratáló készítménnyel napi háromszori ápolást, és 100%-os fényvédelmet igényel. Szolárium vagy extrém napsütés következményeként a pigmentek lehidegülnek. Színhőmérséklet megőrzése védelmében moderált fényvédelem SPF 30-50 a tetoválás teljes élettartamára ajánlott.

Várható kopás

Microshade szemöldökök körülbelül 1,5-2 évig díszítik tekintetünket. Bőrtípus és fénykitettség függvényében ez az időtartam 3 hónappal rövidülhet illetve hosszabbodhat. Jellemző kopásjelensége a púderes összesatírozódás jelensége. Ez első, második, harmadik évben szabad szemmel nem látható. Mint minden szemöldök típus a microshade szemöldökök is színkorrekciós kezelésre szorulnak körülbelül 1,5 év után.

Rendszeres karbantartás

A rendszeres karbantartás alatt értjük a szemöldök rendszeres formára igazítását és a szálak festését akár oxidációs akár henna alapú festékekkel. E termékek nem befolyásolják a tetoválás élettartamát viszont szépen karbantartják a színt.

A fent meghatározott várható kopásidőn túl a szemöldökök színkorrekciót igényelnek. Az UV-kitettség negatívan befolyásolja a bőrünkben levő pigmentek minőségét és mennyiségét Az idő előrehaladtával szükség van a torzult színek korrekciójára. Ezügyben kérjük kedves Vendégeinket keressék fel szakembereiket időben, mert a túlságosan kopott munkák színkorrekciója akár 2 kezelés és teljes árat is igényelhet. Amennyiben ez időben kezelésre kerül a beavatkozást 1 alkalommal a piaci ár 70%-ért végezzük.