Aquarel szájtetoválások

Várható végeredmény képe

Szájtetoválások során sokszor felmerülő igény, hogy a tetoválás ‘láthatatlan’ legyen, és csak csekély mértékben fedjen. E szájtetoválások a legtermészetesebb tetoválások színválasztástól függetlenül, hiszen a technikát aprócska pontok díszitik, mely pontok a természetes szájszínnel összeadódva igazán visszafogott, KONTÚRMENTES végeredményt biztosítanak.

Milyen színt válasszak?

A szájszín kiválasztásakor gondoljunk arra, hogy ez a technika 2-3 évig dísziti ajkainkat. Érdemes olyan színt választani, amit a nap minden órájában viselhető. Személyes konzultációra szeretnjük, ha vendégeink már elképzeléssel érkeznek. Ennek hiányában szakembereink nagyon szívesen ajánlanak színtípushoz leginkább illő végeredmény színeket. Azonban az út, amin keresztül egy sminketováló eléri a vágyott színt, az csakis a szakemberen múlhat.

Indikált esetek

A száj arcunk második legfontosabb kifejező eszköze. Rendkívül fontos, hogy tisztában legyünk a várható kopásjelenséggel, illetve előre tervezzük színkompenzációs kezeléseinket. Ebben az esetben minden vendégnek indikált lehet, aki csekély módon szeretne változtatni szájának színén és formáján. Általában ajánlott természetesen szép formájú szájak esetében ezt a technikát választani. Tökéletes megoldás, ha szeretnéd a szájad színét a lehető legtermészetesebb módon feldobni.

Kontraindikált esetek

Sminktetoválás tipikus kontraindikált esetei ebben az esetben is akadályoztathatják a kezelést. Cukorbetegség, vérzékenység, vérhigítók szedése, alkohol vagy tudasmódosító szer fogyasztása esetén a kezelést el kell halasztani. Nem ajánlott azon páciensek számára, akik szájtetoválással jelentős szájnagyobbításra számítanak. Korábbi herpesz fertőzés esetén mindenképpen konzultáljon szakembereinkkel, mivel előzetes vírusölő készítmény használata indokolt.

Kezelés időtartama

A kezelés előkészítése fél órát, kivitelezése további 2 órát vesz igénybe.

Kezelések száma

Precíz végeredményhez 2 kezelésre van szükség. Várható pigment veszteség a regenerációs időszakban immunitás és utókezelés függvényében kevesebb mint 60%. A vesztett pigmentmennyiség a továbbiakban kerül pótlásra. A második kezelésben lehetőség van a szín átbeszélésére és apró mértékű változtatására.

Milyen fájdalomra számítsak?

A szájtetováló eljárások a legfájdalmasabb beavatkozásaink. Ugyan a kezelés közben vendégeink fájdalmat nem éreznek, a regenerációs periódban nehézséget okozhat, szúró égető érzés, illetve a varr felületének felrepedése után étkezés és mosolygás közben jelentező feszítő érzés.

Ajánlott utókezelés

Kezelés után a teljes regeneráció 6 hetet vesz igénybe. Az első 4-7 napban pörkképződésre lehet számítani. A beszáradt szövetnedv az első két napban bő vizes vattával finoman leitatható. Amennyiben ebben az időtartamban a hidratálás folyamatos, kiegyensúlyozott sebgyógyulásra számíthatunk. Közvetlenül a kezelés utáni égő érzés megszüntetésére krioterápia alkalmazása indokolt lehet, azonban óvakodjunk a tetoválás túlhidratálásától vagy vízben áztatásától. Első két napban ajánlatos minden fertőzésforrás kerülése. A tetoválás az ígért élettartam érdekében folyamatos UV védelmet igényel.

Várható kopás

E felületes satíreljárások immunológiás állapot és fényvédelem függvényében 2-3 év alatt kopnak ki a bőr felső rétegeiből.

Rendszeres karbantartás

A tetoválás végeztével a száj felülete különleges ápolást nem igényel. Amennyiben az ajkakat száraznak érezzük, érdemes az elvesztett folyadék pótlása, de ezenkívül semmilyen említésre méltó ápolás nem szükségeltetik. Az ajkak 3 év eltetltével veszítetnek színezettségükből, tapasztalataink szerint ezen a területen elszíneződések nem jellemzőek. Igény szerint az ajkak ugyanilyen technikával újra színezhetőek.