3D hiperrealisztikus szemöldök

Várható végeredmény képe

3D szálas szemöldök satírozás esztétikai képe átmenetet jelent a szálas és satírozott tetoválások között. Élettarama a satíreljárásokra jellemzően nyújtott, végeredmény képében a sűrűn lehelyezett szálak összesatírozodására lehet számítani. A 3D hatása elsősorban a szálak közé helyezett világosabb satírvonalak sötétebb mesterséges szemöldökszálak kiemelésén alapul. Színhatás szempontjából bicolor szemöldöktípus, tehát világosabb és sötétebb szálfelületek váltják egymást. Bizonyos színelméleti megoldások esetén akár a különböző színhőmérsékletek is váltakozhatnak.

Milyen színt válasszak?

Mivel a hiperrealisztikus szemöldökök satír és száltechnikát egyaránt tartalmaznak, érdemes két színnel indítani. Önnek, mint páciens érdemes elhatározni, hogy hajszínéhez képest sötétebb vagy világosabb végeredményre vágyik, esetleg hogy a végeredmény színhőmérsékletében hideg vagy meleg hatást keltsen. Amennyiben Ön nem szeretne részt venni a gyógyult végeredmény meghatározásában, erről szakembereink gondoskodnak. Azonban tartsa szem előtt a tényt, hogy az útat amely elvezet a gyógyult végeredményig, mindenképpen a kezelő határozza meg! A pigment bőrbe gyógyulása összetett folyamat, és az Ön bőrének színe mindenképpen hozááadódik a gyógyult végeredmény színéhez.

Indikált esetek

Az eljárás igen közkedvelt azon páciensek között akik maradék pigmentjeiket tökéletes fedésben szeretnék tudni, illetve a tartósabb pigmentálást igénylő vendégek körében. Mivel a végeredmény képe erősebben pigmentált felületet biztosít ajánlott azon esetekben, amikor a mérsékelten rajzos hatást szeretnénk elérni.

Kontraindikált esetek

A sminktetoválás megszokott kontraindikált eseteiben (vérzékenység, terhelt immunológiás állapot, terhesség, gyermekágy, vérhigító szedése, cukorbetegség) epidermisz és az irha felső rétegeinek felsértése nem ajánlott. Nem ajánlott azon vendégeknek akik “láthatatlan” tetoválást szeretnének. Ezekben az esetben érdemes a microblades megoldásokban gondolkodni.

Kezelés időtartama

A kezelés előkészítése 1 órát vesz igénybe, a szálak kialakítása további 1 órát.

Kezelések száma

Precíz végeredményhez 2 kezelésre van szükség. Várható pigment veszteség a regenerációs időszakban kevesebb mint 35%. A vesztett pigmentmennyiség a második alkalommal kerül pótlásra.

Fájdalomérzet

Csekély fájdalom jelentkezhet a munkafolyamat közben, a gyógyulási periódusban enyhe viszkető-égő érzés.

Ajánlott utókezelés

Kezelés után a teljes regeneráció 4 hetet vesz igénybe. Az első 4-7 napban pörkképződésre lehet számítani. A tökéletes színvégeremény 6 hét után látható, az első hetekben a pigmentek szélsőséges lehidegülésére, majd enyhe melegedésére lehet számítani. Amennyiben ebben az időtartamban a hidratálás folyamatos, kiegyensúlyozott sebgyógyulásra számíthatunk. Közvetlenül a kezelés utáni égő érzés megszüntetésére krioterápia alkalmazása indokolt lehet, azonban óvakodjunk a tetoválás túlhidratálásától vagy vízben áztatásától. Első két napban ajánlatos minden fertőzésforrás kerülése. A negyedleges barna színkép megőrzése érdekében a tetoválás folyamatos és erőteljes UV-védelmet igényel.

Várható kopás

Szálas satíreljárások immunológiás állapot és fényvédelem függvényében 1-1.5 év alatt kopnak ki a bőr felső rétegeiből. A kopásjelenség púderes összesatírozódás kíséretében megy végbe, mely idővel feltételezi pigmenteltávolító technológia vagy negatív szálazás szükségességét.

Rendszeres karbantartás

Mint minden szemöldök technikánál a hiperrealissztikus szemöldökök esetében is érdemes a rendszeres szemöldök igazításról és festésről gondoskodni. A tetoválás színkopását követően -2 év- a színfelfrissítés szükségszerű lesz. Ennek érdekében kérjük keressen fel minket minden második évben.