2024.07.04. | Bőrszínaltónus és színtipus diagnosztika

50.000 Ft

12:00 -17:00

+36 70 541 4003

Bőrszínaltónus meghatározása

A mindent eldöntő kérdés egy sminktetoválónak…itt dől el, hogy a színgyógyulásod kiszámítható, és a bőrbe gyógyult színed színtartó lesz-e.

Mindegyikünk számára egyértelmű tény, hogy a gyógyult tetoválások színét a pigment felett elhelyezkedő bőr réteg fileterezi. Azaz sosem látjuk ’csupán a pigment színét’, a színt módosítják az epidermiszben elhelyezkedő színnel rendelkező alkotók így például a melanin és a keratin.

A precíz pigmentválasztás első lépése, hogy pontos színdiagnosztikát állítsunk fel a tetoválásra szánt bőrfelületen, legyen az szem, szemöldök vagy ajak területe. Pontosan ismernünk kell a rasszok közötti és rasszokon belüli egyéni színkülönbségket, ahhoz, hogy a legmegfelelőbb összetételű pigmentet válasszuk hozzá. Jó rálátásunknak kell lenni arra, hogy a páciens egészségügyi állapota, kora, életmódbeli szokásai hogyan befolyásolják bőrének színezettségét.

 

Páciens színtípusának meghatározása

Női pácienseinket színelméleti szempontból kategórizálhatjuk. Ha jól ismerjük a kategóriák színharmóniáját, könnyen megtalálhatjuk azon ajakszíneket, szemöldökszíneket vagy gyógyult szemkörnyéki színeket, melyek legjobban állnak nekik.

Az elkészült munkának 100%-ban illeszkedni kell az arc színkörnyezetbe. E színdiagnosztikai tanfolyamon részletesen szót eljtünk a színtipus kategóriákról, arról, hogy mikor és hogyan tud színtipust váltani a női megjelenés, és természetesen arról hogyan igazítsuk sminktetoválásainkat adott színkörnyezethez.

Különleges bőrállapotok

Tetoválásaink készítésekor nap mint nap találkozunk olyan bőrtípusokkal és bőrkondíciókkal, melyek befolyásolják munkánk sikerességét. Tanfolyamunk szerves részét képezi ezen bőrállapotok, és  következményeik  bemutatása. Számos esetben a kóros színgyógyulások, összemosódások és színterülések kiküszbölhetőek, ezen technikai és pigmentválasztási megoldásokat is szeretnénk számotokra részletezni.

Bőrszínaltónus és színtipus diagnosztika