Szempillasürítő technika

Várható végeredmény képe

Szempillasürítő alkalmazási technikánk láthatatlan módon volumenizálja a természetes szempilla szőrözöttségét. A munka végeredmény képe szabad szemmel nehezen kivehető, mivel az egybefüggő kontúrvonal helyett e technika esetében apró pigment depozitokat helyezünk a szempillavonalra. Mivel a felső szemkontúr vonalán jelentős mennyiségben találunk szempillaszálakat, ezért itt a depozik összképe akár egybefüggő vonalként jelenhet meg, de az alsó szempillasoron csakis a pillák tövében ülnek a finoman pigmentált apró, szabad szemmel alig kivehető pigment depozitok.

Felhasznált eszközök

A munka kivitelezéséhez igen precíz kéziegységre van szükség, a tűk oldalirányú kilengése vagy a magas vibráció a precíziós pöttyök szétfolyásához vezethet. A munkafolyamat alatt 0,2 mm átmérőjű, oldalirányban rovátkált higiéniás modulokkal dolgozunk.

Alkalmazott pigmentek

Vendégek részéről leginkább preferált szín a fekete. A piacon fellelhető fekete színek közül két alapanyag áll szakembereink rendelkezésére. A szén, mint fekete színanyag tökéletesen szép mély fekete színt biztosít a munka végeztével, azonba e színalkotó idővel kék elszineződéssel kopik a bőrből. Másik megoldás a vas-oxid fémion fekete megjelenési formája, mely enyhén szürkés-fekete színnel gyógyul, azonban hosszabb távon megőrzi e szürkés-fekete színét. A két anyag szemcsemérete nagy mértékben különbözik, azonban tapasztalt kezelőinknek nem okoz problémát bármely anyag problémamentes bőrbe juttatása. Természetesen fekete színek mellett hideg barna színvariánsok is elképzelhetőek a szempillasürítő depozitok megfomrázására.

Indikált esetek

Szempillasürítő technika alkalmazandó azon páciensek esetében, akik a látható szemkontúr tetoválást megkerülve, enyhe módon szeretnék volumenizálni szempillájukat vagy enyhén ki szeretnék emelni szemüket. Ha az összefüggő, formázott szemkontúr a cél, ez a technika nem fogja hozni a várt eredményt.

Kontraindikált esetek

Szembetegségek, szem körüli akut gyulladásos megbetegedések, elemi elváltozások kiemeleten kontraindikált esetek. A szem bármely megbetegedése esetén orvosi beleegyezés szükséges.

Kezelés időtartama

A kezelés előkészítése fél órát, a tetoválás 1 órát vesz igénybe.

Kezelések száma

Precíz végeredményhez 2 kezelésre van szükség. Várható pigment veszteség a regenerációs időszakban kevesebb mint 35%.

Érzéstelenítés típusa

Jelentős folyamat előtti érzéstelenítést követően általában már nincs szükség folyamat közbeni érzéstelenítésre. Ez mindenképpen segíti a kezelő munkáját, és csökkent a kezelési időtartamon. Folyamat előtti érzéstelenítés emúlziós érzéstelenítő készítménnyel és Tegaderm film-es dunsztkötéssel készül, igény szerint 10%-os Tetracain-os géllel munkafolyamat közben hatása erősíthető.

Ajánlott utókezelés

Kezelés után a teljes regeneráció 4 hét. A pörkképződés a folyamat befejezésével megkezdődik és körülbelül 3-5 napig tart. Vékony pörk alakulására lehet számítani, amely az epidermisz gyógyulás befejeztével könnyedén elhagyja a bőrfelszínt, legritkább esetben sem tapad a szempillákhoz. Mivel a szem környékén a napközben alkalmazott hidratáló készítmény elhagyja a felületet és zavarja a látást, jól feszívodó hidratáló emúlzió esti alkamazása ajánlható.

Várható kopás

A fent említett színanyagok függvényében a pigmentek enyhe mértékű szürkés vagy kékes elszíneződésére lehet számítani a második évben. Mivel a tetovált felület 100%-ban szőrrel fedett, a kopásjelenség nem szembetűnő. A szem környéki bőrfelület hámszövetére jellemző lassú szövetcserélődés miatt tetoválásaink kimagaslóan sok ideig 2-5 évig díszítik a felszínt.

Színkorrekciós kezelés típusa

Igény szerint a jellemző enyhe típusú színváltozásokat enyhe színkorrekciós protokollal, narancs illetve piros komplemeter szín adagolásával lehet megszűntetni. Amennyiben a felület folyamatos fényvédelem alatt áll, a színkorrekciós kezelések időpontja elnyújtható.