Gépi száltetoválás

Várható végeredmény képe

Géppel készült egyretegű szálas eljárások ajánlhatóak mindazon páciens számára, akik a tetoválókészülékre jellemző pontszerű epidermisz sérülés mellett kívánják szőrszálimitáló tartós sminkjüket készítettni. A végeremény munka képe közel olyan vékony, finoman ívelt 2D szálhatást mutat, mint microblade szemöldökök esetén. Természetes szőrszál dőlésszög diagnosztikáját követően a mesterséges szálakat az eredeti szálak dőlésszögéhez adaptáljuk. A szálak ebben a szemöldöktípusban 2D-ben, azaz egy rétegben helyezkednek el szálfedések és keresztezések nélkül. Ez a szemöldök technika nem alkalmas a szemöldök dúsabb és ritkább részeinek imitálására.

Felhasznált eszközök

A micropigmentológia ipágának egyik forradalmi újítása a 0.2 mm-nél vékonyabb, hosszított profilú tű és tűmodul típusok tökéletesen megfelelnek a precíziós szálazás kritériumainak. Nano, és mikromodulok 0.16-0.19 mm közötti tűhegyátmérővel, kiegyensúlyozott alternáló mozgással, a modulrendszernek köszönhető minimalizált oldalirányú kilengéssel az egyetlen elfogadható kezelési alternatívát jelentik gépi szálas szemöldöktetoválások területén.

Alkalmazott pigmentek

Pigment színek vendégeink bőrszínaltónusának függvényében korlátozottan ajánlhatóak. A végeredmény szín jellege tökéletesen passzol vendégeink színtípusával (megjelenésének színvilágával). Tökéletes fizikai-kémiai pigment tulajdonságokat alakítják a pigment szuszpenzió kohezív tulajdnoságai, állaga, szemcsemérete, homogenitása és depozitképződésre való hajlama.

Indikált esetek

Elsősorban azon vendégeknek nyújt kielégítő eredményt, akik szálazott szemöldöktetoválásukat 1-1.5 évig szeretnék viselni. Tehát géppel végzett szálazott esetek időtartama elvben hosszabb időre garantálható, mint a manuális módszerrel kialakított microblade eljárások. (Azonban ne felejtsük el, hogy a tetoválás tartóssága nem csupán a megválaszott szín és technika függvénye.)

Kontraindikált esetek

Természetesen kontraindikált a beavatkozás vérzékenység, diabétesz, véralvadási zavar, allergia, terhesség, gyermekágy és rákos megbetegedések kezelésének idején. Kevésbé preferáltak a szálas eljárások mindazon pácienseknek, akiknek dermisze domináns maradék pigmentet tartalmaz, illetve a korábbi tetováláshoz képest jelentős formabeli korrekciót kell végrehajtani. Ezekben az esetekben pigment eltávolító technológia alkalmazása indokolt lehet.

Kezelés időtartama

A kezelés előkészítése 1 órát vesz igénybe, a géppel készült szálak kialakítása további 1 órát.

Kezelések száma

Precíz végeredményhez 2 kezelésre van szükség. Várható pigment veszteség a regenerációs időszakban kevesebb mint 30%.

Érzéstelenítés típusa

Számottetvő folyamat előtti érzéstelenítésre nincs szükség, azonban igény esetén természetesen adagolható. A fájdalomérzetet igen jól lehet befolyásolni alternatív érzéstelenítéssel, döntött tűs tetoválással. Amennyiben a természetes szőrözöttség vastagsága engedi, akár 0.2 mm-es 1 RL tompább tűmodul típusok is alkalmazhatóak. Élesebb tűtípusok, azaz hajszálvékony szálak esetén a folyamat közbeni, érösszehúzó hatású érzéstelenítő készítmény adagolása kezelő és vendég számára is komfortosabb kezelési körülményeket biztosít.

Ajánlott utókezelés

Kezelés után a teljes regeneráció 4 hetet vesz igénybe. Az első 4-7 napban pörkképződésre lehet számítani. Amennyiben ebben az időtartamban a hidratálás folyamatos, kiegyensúlyozott sebgyógyulásra számíthatunk. Közvetlenül a kezelés utáni égő érzés megszüntetésére krioterápia alkalmazása indokolt lehet, azonban óvakodjunk a tetoválás túlhidratálásától vagy vízben áztatásától. Első két napban ajánlatos minden fertőzésforrás kerülése. A negyedleges barna színkép megőrzése érdekében a tetoválás folyamatos és erőteljes UV-védelmet igényel.

Várható kopás

A kopás jelensége, mint minden sminktetoválás esetén, a gépi szálas technikák esetén is a tetoválás befejeztével megindul. Ennek mértéke alapvetően az immunológiás állapot és az alkalmazott fényvédelem függvénye. Látható jeleit a szemöldök színében és vastagságában legkorábban 1 év után tapasztalhatjuk. Mint minden szálas eljárásnál a kopásidő alatt pigmentek gyenge fokú migrációjával számolnunk kell, mely a végeredmény munka képét enyhe mértékben púderesen összesatírozza.

Színkorrekciós kezelés típusa

Színkorrekciós kezelés során a fénykitettség következtében a pigmentkeverékből eltávozott színek kerülnek pótlásra. A kezeléshez felhasznált pigment függvényében ez különböző komplementer színek alkalmazását teszi szükségszerűvé. Enyhe és moderált színkorrekciós protokollok elkézelhetőek, azonban a moderált esetekben a szál enyhe vastagodására lehet számítani. Semmilyen esetben sem próbálkozhatunk a maradék pigmentek barna színes lefedésével, mert ez rövidtávon újra elszíneződéshez vezethet, így végeredmény munkánk időtartama 1 év alá csökkenhet.