Szem kontúrtechnika

Várható végeredmény képe

Szemtetoválás területén tradícionális alkalmazási technikák közé tartozik a egyenletesen pigmentált szemkontúr technika. A felső és alsó szemhéjon egyaránt kivitelezhető, és minden esetben a szempilla sürítő vonal felett helyezkedik el. Szokott módon a szempillasürítő vonal első szempillától az utolsó szempilláig tart. A szemkontúr technika a természetesség jegyében ettől enyhén, szemforma függvényében különböző dőlésszögben enyhén megemelve hosszabbítható.

Felhasznált eszközök

3 tűfejből álló koncentrált konfigurációjú higiéniás modulok használatosan, melyek elegendően precíz kialakítást, ugyanakkor ütemes pigmentálási sebességet, és karcmentességet biztosítanak.

Alkalmazott pigmentek

Vendégek részéről leginkább preferált szín a fekete. A piacon fellelhető fekete színek közül két alapanyag áll szakembereink rendelkezésére. A szén, mint fekete színanyag tökéletesen szép mély fekete színt biztosít a munka végeztével, azonba e színalkotó idővel kék elszineződéssel kopik a bőrből. Másik megoldás a vas-oxid fémion fekete megjelenési formája, mely enyhén szürkés-fekete színnel gyógyul, azonban hosszabb távon megőrzi e szürkés-fekete színét. A két anyag szemcsemérete nagy mértékben különbözik, azonban tapasztalt kezelőinknek nem okoz problémát bármely anyag problémamentes bőrbe juttatása. Természetesen fekete színek mellett hideg barna színvariánsok is elképzelhetőek a tusvonal megfomrázására.

Indikált esetek

Szemkontúr technika ajánlható minden olyan páciens számára, aki nem csupán a
szempilláit szeretné dúsítani, hanem látható szemkontúrral szeretné kiemelni tekintetét. Szemformák és arcformák függvényében a szemkontúr formája, hossza és vastagsága változó lehet, konzultáció keretében személyre szabott bővebb felvilágosítást tudunk nyújtani.

Kontraindikált esetek

Szembetegségek, szem körüli akut gyulladásos megbetegedések, elemi elváltozások kiemeleten kontraindikált esetek. A szem bármely megbetegedése esetén orvosi beleegyezés szükséges. Ugyancsak meggondolandó a szemtetováló beavatkozás, ha az elvárt eredmény alkalmi sminket helyettesítő tartós smink képét mutatja.

Kezelés időtartama

A kezelés előkészítése fél órát, a tetoválás 1 órát vesz igénybe.

Kezelések száma

Precíz végeredményhez 2 kezelésre van szükség. Várható pigment veszteség a regenerációs időszakban kevesebb mint 35%.

Érzéstelenítés típusa

Jelentős folyamat előtti érzéstelenítést követően általában már nincs szükség folyamat közbeni érzéstelenítésre. Ez mindenképpen segíti a kezelő munkáját, és csökkent a kezelési időtartamon. Folyamat előtti érzéstelenítés emúlziós érzéstelenítő készítménnyel és Tegaderm film-es dunsztkötéssel készül, igény szerint 10%-os Tetracain-os géllel munkafolyamat közben hatása erősíthető.

Ajánlott utókezelés

Kezelés után a teljes regeneráció 4 hét. Apörkképződés a folyamat befejezésével megkezdődik és körülbelül 3-5 napig tart. Vékony pörk alakulására lehet számítani, amely az epidermisz gyógyulás befejeztével könnyedén elhagyja a bőrfelszínt, legritkább esetben sem tapad a szempillákhoz. Mivel a szem környékén a napközben alkalmazott hidratáló készítmény elhagyja a felületet és zavarja a látást, jól feszívodó hidratáló emúlzió esti alkamazása ajánlható.

Várható kopás

A fent említett színanyagok függvényében a pigmentek enyhe mértékű szürkés vagy kékes elszíneződésére lehet számítani a második évben. A szem környéki bőrfelület hámszövetére jellemző lassú szövetlecserélődés miatt tetoválásaink kimagaslóan sok ideig2-5 évig díszítik a felszínt.

Színkorrekciós kezelés típusa

Igény szerint a jellemző enyhe típusúszínváltozásokat enyhe színkorrekciós protokollal, narancs illetve piros komplemeter szín adagolásával lehet megszűntetni. Amennyiben a felület folyamatos fényvédelem alatt áll, a színkorrekciós kezelések időpontja elnyújtható.