Szemöldök tradícionális satírtechnika

Várható végeredmény képe

Tradícionális satírozott szemöldök technika megjelenése megegyezik a minden számára jól ismert “rajzos hatású” szemöldök tetoválás képével. E alkalmazási technika prefrált lehet abban az esetben, ha a páciens szemöldökceruzával megrajzolt határozott kontúrvonalakkal rendelkező smink hatású szemöldököt szeretne. Ugyankakkor, mivel számos vendég bőre korábbi satírtechnikák kopott változatával látogat el hozzánk, vannak olyan esetek ahol – lézerkezelést visszautasítva – a tökéletes színkompenzáció csakis további satírbeavatkozással végezhető el.

Felhasznált eszközök

A géppel készített satírtechnikák jellemzően finom kontúrvonalakból készülnek, melyhez alacsony tűszámot párosítunk, ugyanakkor a nagy felületű satírozáshoz általában nagyobb felületű modullal dolgozunk. A technika sajátossága, hogy igen felületi mozdulatokkal, tökéletes fedés biztosítható. Ennek függvényében e beavatkozás fájdalomérzete elenyészőnek mondható.

Alkalmazott pigmentek

Mint minden satíreljárás a tradícionális satírtechnika – vendég színtípusának függvényében – tökéletesen alkamas meleg szemöldökök kivitelezésére. Amennyiben a bőr már maradék pigmentet tartalmaz a meleg végeredmény kevésbé könnyen elérhető végeredmény, de nem lehetetlen. Történik ez azért, mert a színkompenzáció minden elszíneződést enyhén (!) hideg irányba változtat. Természetesen kollégáink megfelelő színelméleti háttere a második kezelésben – igény szerint – megoldást nyújthat a színvégeredmény melegítésére.

Indikált esetek

Elsődleges indikált estek közé tartoznak azon páciensek, akik jelentős szőrmennyiséggel rendelkeznek. Minden satíreljárás akkor éri el a legjobb esztétikai értéket, ha megfelelő mennyiségű szőr fedi. Ennek hiányában ajánlatos inkább a szőrimitáló szálas szemöldököket átgondolni. A szőrrel fedett terület rendszeres tetoválással harmonizáló festése fokozza a tetoválás megjelenését. Ugyancsak indikált esetek lehetnek azon páciensek, akik visszautasítják a lézeres pigment eltávolítás azonban moderált vagy komplikált színkompenzációjuk elengedhetetlen.

Kontraindikált esetek

Minden kedves vendég, aki természetes megjelenés híve, ne válassza a tradícionális satírtechnikát. Bár e technika díszíti leghosszabb időtartamban a bőrfelületet, ennek ellenére a legrajzosabb, sminkszerű hatást hozza. Kétség kívül minden sminktetoválás kontraindikció ebben az esetben is gátolja kezelésünket, kérem olvassa át beleegyező nyilatkozatunkat.

Kezelés időtartama

A kezelés előkészítése 1 órát vesz igénybe, a pigmentek fixálása a bőrben további 40 percet.

Kezelések száma

Precíz végeredményhez 2 kezelésre van szükség. Várható pigment veszteség a regenerációs időszakban kevesebb mint 25%. A vesztett pigmentmennyiség a második alkalommal kerül pótlásra. Szükség esetén a színhőmérséklet és színmélység második alkalalommal moderálható.

Érzéstelenítés típusa

A szemöldök tradícionális satírtechnikája igazán nem jár fájdalommal. A mikorpigmentálás iparágának trükkjeivel és ügyes, kiegyensúlyozott kezekkel a folyamat fájdalommentes. Természetesen igény szerint folyamat közbeni Tetracain géles érzételenítés igényelhető.

Ajánlott utókezelés

Kezelés után a teljes regeneráció 4 hetet vesz igénybe. Az első 4-7 napban púderszerű pörkképződésre lehet számítani. Amennyiben ebben az időtartamban a hidratálás folyamatos, kiegyensúlyozott sebgyógyulásra számíthatunk. Közvetlenül a kezelés utáni égő érzés megszüntetésére krioterápia alkalmazása indokolt lehet, azonban óvakodjunk a tetoválás túlhidratálásától vagy vízben áztatásától. Első két napban ajánlatos minden fertőzésforrás kerülése. A negyedleges barna színkép megőrzése érdekében a tetoválás folyamatos és erőteljes UV-védelmet igényel. Amennyibén a 4 alapszínből napfény hatására színalkotók távoznak, az elszíneződés megkezdődik.

Várható kopás

Látható kopás – színmélység függvényében – 1,5-2 év alatt következik be. Bizonyos színek esetében a felület egyszerű felvilágosodására, bizonyos esetekben azonban elszíneződésre is lehet számítani. Szakmai filozófiánk értelmében a hiteles felvilágosítás mindenek felett áll, az Ön színének várható kopásjelenségéről már első konzultációs időpontján hallani fog. A várható elváltozások színenként és bőrszín altónusonként eltérő lehet.

Színkorrekciós kezelés típusa

Színkorrekciós kezelés során a fénykitettség következtében a pigmentkeverékből eltávozott színek kerülnek pótlásra. Színkorrekciós kezelések szükségeszerűek minden szemöldök tetoválást választó vendég számára. Amennyiben Ön nem szeretne tetoválásáról rendszeresen gondoskodni, valószínű szemöldöke hosszútávon magasabb esztétikai megjelenéssel bírna, ha nem tetováltatná. A mikropigmentálás alapvető jellege az átmeneti színhatás.