Száj rétegelt satírtechnikája

Várható végeredmény képe

Száj rétegelt satírtechnikája egy igen kis fedéssel bíró teljes satírtechnika. Gyógyult képe optikailag emeli a száj volumenét, további szájméret korrekció csakis a száj doborulatának vonaláig képzelhető el. Ez felső ajak tekintetében maximum 10, míg alsó ajak esetében akár 30%-ot is jelenthet. A technika kontúrvonala erősen pigmentált, ámde a satírtechnikába erősen beolvad.

Felhasznált eszközök

A technika pigmentálása során két tűféle kerül felhasználásra. A precíz, gyenge fedés érdekében nagy felületű tűket használunk, melyek csökkent fájdalomérzettel járnak.  A gép jellegét tekintve a legfinomabb tűkijárást, és minimalizált oldalirányú kilengést emelnénk ki.

Alkalmazott pigmentek

A felhasznált pigmentek színelmélet szempontjából alapvetően két nagy csoportra oszthatóak. Hideg pigmentek alkalmazása csakis abban az esetben lehetséges, ha a páciens nem “napimádó”. Folyamatos UV kitettség határása ugyanis ezen színek és termszetesen hideg szájak esetén elszíneződést hozhatnak. Meleg pigmentek alkalmazására korlátozás nincsen, gyönyörű színvégeredménnyel és kopással díszítik viselője ajkát.

Indikált esetek

A száj arcunk második legfontosabb kifejező eszköze. Rendkívül fontos, hogy tisztában legyünk a várható kopásjelenséggel, illetve előre tervezzük színkompenzációs kezeléseinket. Ebben az esetben minden vendégnek indikált lehet, akinek szájszíne szigetszerű, vagy hiányos; a kor előrehaladtával veszített intenzitásából; illetve szeretné növelni szájának volumenét. Alapvetően ideális szájformáknak ajánlott, a technika korrekciós lehetőségei korlátozottak.

Kontraindikált esetek

Sminktetoválás tipikus kontraindikált esetei ebben az esetben is akadályoztathatják a kezelést. Cukorbetegség, vérzékenység, vérhigítók szedése, alkohol vagy tudasmódosító szer fogyasztása esetén a kezelést el kell halasztani. Nem ajánlott azon páciensek számára, akik szájtetoválással jelentős szájnagyobbításra vagy szájformázásra számítanak.

Kezelés időtartama

A kezelés előkészítése fél órát, kivitelezése további 2 órát vesz igénybe.

Kezelések száma

Precíz végeredményhez 2 kezelésre van szükség. Várható pigment veszteség a regenerációs időszakban immunitás és utókezelés függvényében kevesebb mint 60%. A vesztett pigmentmennyiség a továbbiakban kerül pótlásra.

Érzéstelenítés típusa

Jelentős folyamat előtti érzéstelenítés után nincs számottevő fájdalom. Igény esetén folyamat közbeni érzéstelenítés adagolható.

Ajánlott utókezelés

Kezelés után a teljes regeneráció 4 hetet vesz igénybe. Az első 4-7 napban pörkképződésre lehet számítani. A beszáradt szövetnedv az első két napban bő vizes vattával finoman leitatható. Amennyiben ebben az időtartamban a hidratálás folyamatos, kiegyensúlyozott sebgyógyulásra számíthatunk. Közvetlenül a kezelés utáni égő érzés megszüntetésére krioterápia alkalmazása indokolt lehet, azonban óvakodjunk a tetoválás túlhidratálásától vagy vízben áztatásától. Első két napban ajánlatos minden fertőzésforrás kerülése. A tetoválás az ígért élettartam érdekében folyamatos UV védelmet igényel.

Várható kopás

Száj rétegelt satírtechnikája immunológiás állapot és fényvédelem függvényében 2 év alatt kopnak ki a bőr felső rétegeiből. Meleg színek esetén a kopásjelenség nem észrevehető.

Színkorrekciós kezelés típusa

Színkorrekciós kezelés során a fénykitettség következtében a pigmentkeverékből eltávozott színek kerülnek pótlásra. A kezeléshez felhasznált pigment függvényében ez különböző komplementer színek alkalmazását teszi szükségszerűvé. Enyhe, moderált és komplikált színkorrekciós protokollokok is szóba jöhetnek. Ennek mérlegelésére a kopott szín diagnosztikájára 1 év elteltével van szükség. Az 1 éven belül felülvizsgálatra jelentkező vendégek akár 40%-al csökkentett áron érhetik el színkompenzációs kezeléseinket. Nem próbálkozhatunk az egyszerűbb megoldással, azaz a maradék pigment barna színes lefedésével, mert ez rövidtávon újra elszíneződéshez vezethet, így végeredmény munkánk időtartama 1 év alá csökkenhet. Évi rendszerességgel színkompenzálásra pontosan jelenkező pácienseknek 25%-al csökkentett árat is tudunk biztosítani.