Szemöldök függőleges púderes satírtechnika

Várható végeredmény képe

Púderes szemöldök technikák általánosságban kontúr nélküli, színátmenetes satírtechnikák. Mivel a szemöldökforma kialakítása kontúr nélkül jön létre, kevésbé rajzos, mesterkélt hatású, mint a tradícionális satírtechnika. Szemöldök alapszőrözöttség függvényében a 3D mélyítővonal területén koncentráltabb, vagy mélyebb színű pigmentekkel dolgozunk, ezen területek optikailag sűrűbb, síkból kiemelt szemöldökrészt imitálnak. A mélyítővonaltól távolodva a szemöldök az arc szimmetriavonala irányban illetve függőlegesen fokozatosan felvilágosodik.

Felhasznált eszközök

Nagy méretű satírozó tűmodulok preferáltak. Ennek függvényében tompa fájdalomérzet és gyors munkafolyamat várható. A pigmentek

 

változó mennyiségben kerülnek az epidermisz alatti megegyező mélységű bőrfelületbe.

Alkalmazott pigmentek

Mivel púderes satírtechnikák igen felszínesen kerülnek a bőrbe, és a pigment koncentrációja változó szemöldökön belül, a legmelegebb végeredmények ennél a technikánál várhatóak. Narancs, piros vagy sárga dominanciájú barna pigmentek alkamazásakor a csekélyebben pigmentált felszín akár már a friss gyógyult munkán mutathatja a pigment domináns színét.

Indikált esetek

Kimagaslóan szép meleg gyógyulások miatt a világos, meleg színtípusú vendégek (vörös vagy meleg szőke haj) leginkább preferált szemöldök technikája. A 3D kiemelések miatt satírtechnikák egyik legtermészetesebb kivitelezési módja, azonban a teljes szemöldök felületét legalább 70%-ban fedi.

Kontraindikált esetek

Sminktetoválás tipikus kontraindikációi ennél a technikánál is akadályoztathatják kezelés: cukorbetegség, vérzékenység, kezeletlen magas vérnyomás, kóros sebgyógyulási hajlam. Esztétikai szempontból kontraindikált a jelentős maradék pigmentet tartamazó tradícionális satírtechnikák vagy szálas eljárások. Ennek megállapítására személyes konzultációra van szükség.

Kezelés időtartama

A kezelés előkészítése 1 órát vesz igénybe, a pigmentek fixálása a bőrben további 1 órát.

Kezelések száma

Precíz végeredményhez 2 kezelésre van szükség. Várható pigment veszteség a regenerációs időszakban kevesebb mint 35%. A vesztett pigmentmennyiség a második alkalommal kerül pótlásra. Szükség esetén a színhőmérséklet, színmélység és pigment lefedettség második alkalalommal moderálható.

Érzéstelenítés típusa

A szemöldök púders satírtechnikája nem igazán jár fájdalommal. A mikorpigmentálás iparágának trükkjeivel és ügyes, kiegyensúlyozott kezekkel a folyamat fájdalommentes. Természetesen igény szerint folyamat közbeni Tetracaine géles érzételenítés igényelhető.

Ajánlott utókezelés

Kezelés után a teljes regeneráció 4 hetet vesz igénybe. Az első 4-7 napban púderszerű pörkképződésre lehet számítani. A gyengén pigmentált felületeken gyógyulási periódusban a pigment domináns színe erőteljesebben látszódhat. A végeredmény szín 4 hét után áll be. Amennyiben ebben az időtartamban a hidratálás folyamatos, kiegyensúlyozott sebgyógyulásra számíthatunk. Közvetlenül a kezelés utáni égő érzés megszüntetésére krioterápia alkalmazása indokolt lehet, azonban óvakodjunk a tetoválás túlhidratálásától vagy vízben áztatásától. Első két napban ajánlatos minden fertőzésforrás kerülése. A negyedleges barna színkép megőrzése érdekében a tetoválás folyamatos és erőteljes UV-védelmet igényel. Amennyibén a 4 alapszínből napfény hatására színalkotók távoznak, az elszíneződés megkezdődik.

Várható kopás

Látható kopás – színmélység függvényében – 1- 1,5 év alatt következik be. Bizonyos színek esetében a felület egyszerű felvilágosodására, bizonyos esetekben azonban elszíneződésre is lehet számítani. Szakmai filozófiánk értelmében a hiteles felvilágosítás mindenek felett áll, az Ön színének várható kopásjelenségéről már első konzultációs időpontján hallani fog. A várható elváltozások színenként és bőrszín altónusonként eltérő lehet. Rövidebb élettartam világos meleg színek esetében elképzelhető.

Színkorrekciós kezelés típusa

Színkorrekciós kezelés során a fénykitettség következtében a pigmentkeverékből eltávozott színek kerülnek pótlásra. Színkorrekciós kezelések szükségeszerűek minden szemöldök tetoválást választó vendég számára. Púderes szemöldökök esetében az elszíneződés mértékétől és az elszíneződés színének függvényében enyhe, vagy moderált színkorrekcióra van szükség. Amennyiben Ön nem szeretne tetoválásáról rendszeresen gondoskodni, valószínű szemöldöke hosszútávon magasabb esztétikai megjelenéssel bírna, ha nem tetováltatná. A mikropigmentálás alapvető jellege az átmeneti színhatás.