Száj teljes satír technika

Várható végeredmény képe

Száj teljes satírtechnikája egy igen sűrűn alkalmazott satírmozdulatokból és kontúrozó mozdulatból felépülő technika. Gyógyult képe optikailag csökkenti a száj volumenét, szájméretet növelése ezzel a technikával nem ajánlott. Elsősorban száj színének változtatására, illetve a kontúrvonalak kidolgozására ajánljuk. A technika kontúrvonala erősen pigmentált, ámde a satírtechnikába erősen beolvad.

Felhasznált eszközök

A technika pigmentálása során két tűféle kerül felhasználásra. A precíz kontúrvonal kialakítására enyhén élesebb, míg a satírmozdulatokhoz tompább, nagyobb kezelőfelületű tűk használatosak. A gép jellegét tekintve a legfinomabb tűkijárást, és minimalizált oldalirányú kilengést emelnénk ki.

Alkalmazott pigmentek

A felhasznált pigmentek színelmélet szempontjából alapvetően két nagy csoportra oszthatóak. Hideg pigmentek alkalmazása csakis abban az esetben lehetséges, ha a páciens nem “napimádó”. Folyamatos UV kitettség határása ugyanis ezen színek és terémszetes hideg szájak esetén elszíneződést eredményezhetnek. Meleg pigmentek alkalmazására korlátozás nincsen, gyönyörű színvégeredménnyel és kopással díszítik viselője ajkát.

Indikált esetek

A száj arcunk második legfontosabb kifejező eszköze. Rendkívül fontos, hogy tisztában legyünk a várható kopásjelenséggel, illetve előre tervezzük színkompenzációs kezeléseinket. Ebben az esetben minden vendégnek indikált lehet, akinek szájkontúrja szigetszerű, vagy hiányos; a kor előrehaladtával szájának színe megkopott; illetve alapvetően is nagy szájmérettel rendelkezik.

Kontraindikált esetek

Sminktetoválás tipikus kontraindikált esetei ebben az esetben is akadályoztathatják a kezelést. Cukorbetegség, vérzékenység, vérhigítók szedése, alkohol vagy tudasmódosító szer fogyasztása esetén a kezelést el kell halasztani. Nem ajánlott azon páciensek számára, akik szájtetoválással szájnagyobbításra számítanak. Frissen beületetett száj implantátum vagy plasztikai face-lift kezelés kontraindikáció lehet. Ebben az esetben legalább 3 hónapos időintervallum felépülési időt ajánljunk.

Kezelés időtartama

A kezelés előkészítése fél órát, kivitelezése további 2,5 órát vesz igénybe.

Kezelések száma

Precíz végeredményhez 2 kezelésre van szükség. Várható pigment veszteség a regenerációs időszakban immunitás és utókezelés függvényében kevesebb mint 60%. A vesztett pigmentmennyiség a továbbiakban kerül pótlásra.

Érzéstelenítés típusa

Jelentős folyamat előtti érzéstelenítés után nincs számottevő fájdalom. Igény esetén folyamat közbeni érzéstelenítés adagolható.

Ajánlott utókezelés

Kezelés után a teljes regeneráció 4 hetet vesz igénybe. Az első 4-7 napban pörkképződésre lehet számítani. A beszáradt szövetnedv az első két napban bő vizes vattával finoman leitatható. Amennyiben ebben az időtartamban a hidratálás folyamatos, kiegyensúlyozott sebgyógyulásra számíthatunk. Közvetlenül a kezelés utáni égő érzés megszüntetésére krioterápia alkalmazása indokolt lehet, azonban óvakodjunk a tetoválás túlhidratálásától vagy vízben áztatásától. Első két napban ajánlatos minden fertőzésforrás kerülése. A tetoválás az ígért élettartam érdekében folyamatos UV védelmet igényel.

Várható kopás

A száj teljes satírtechnikája immunológiás állapot és fényvédelem függvényében 2 év alatt kopik ki a bőr felső rétegeiből.

Színkorrekciós kezelés típusa

Színkorrekciós kezelés során a fénykitettség következtében a pigmentkeverékből eltávozott színek kerülnek pótlásra. A kezeléshez felhasznált pigment függvényében ez különböző komplementer színek alkalmazását teszi szükségszerűvé. Enyhe, moderált és komplikált színkorrekciós protokollokok is szóba jöhetnek. Ennek mérlegelésére a kopott szín diagnosztikájára 1 év elteltével van szükség. Az 1 éven belül felülvizsgálatra jelentkező vendégek akár 40%-al csökkentett áron érhetik el színkompenzációs kezeléseinket. Nem próbálkozhatunk az egyszerűbb megoldással, azaz a maradék pigment barna színes lefedésével, mert ez rövidtávon újra elszíneződéshez vezethet, így végeredmény munkánk időtartama 1 év alá csökkenhet. Évi rendszerességgel színkompenzálásra pontosan jelenkező pácienseknek 40%-al csökkentett árat is tudunk biztosítani.