Kétrétegű microblade technika

Várható végeredmény képe

Mikroblade eljárásokra jellemző vékony, finoman hajlított szálakból felépített szemöldök. A mesterséges szálak , dőlésszöge, hajlítottsága, formája, vastagsága és színe tökéletesen adaptálható a természetes szálakéhoz. Következésképpen a legtermészetesebb ‘nem tetoválás hatású’ szemöldök típusok formázhatóak mikroblade módszerrel.

Felhasznált eszközök

Egy irányba vékonyodó szálak képzéséhez szemöldökvastagság függvényében különböző tűszámú slope profilú, szálvastagság függvényében 0,17-0,4 mm tűvastagságú microblade-k használatosak. Két irányba vékonyodó szálak tetoválásához hasonlóképpen megválasztott `u`profilú microblade-k optimális gyógyult képet mutatnak.

Alkalmazott pigmentek

 

A pigmentekkel szemben támaszott elsődleges kritérium a szemcsék maximális tapadásihajlama (kohézió), mert ez a jelenség, ami megakadályozhatja a szemmel látható pigment migráció (összefolyás, szálvastagodás) létrejöttét. A megfelelő színgeneráció kiválasztása minden vendégünk esetében individuális, nagy mértékben függ a bőr természetes alappigmentezettségétől és vendégeink megjelenésének színvilágától, kisebb mértékben napozási szokásaitól.

Indikált esetek

Microblade technika minden olyan esetben indikált lehet, amikor a természetesség az elsődleges cél. Gyengén szőrözött illetve erősen szőrözött felületen egyaránt alkalmazható. A választott szálirány technika minden esetben a természetesszőrök szálirányaihoz igazodik, ennek meghatározásához személyre szabott szálirány diagnosztikát készítünk a tervezési fázisban.

Kontraindikált esetek

Az eljárásra jellemző karcos sérülés jellegéből adódóan diabetesz, vérzékenység vagy vérhigító rendszeres szedése esetén a módszer alkalmazása nem ajánlott. Emellett teljes alopécióban szenvedő páciensek esetében szálas eljárások abszolút elképzelhetőek, azonban preferáltak a 3D vagy hiperrealisztikus technikák vagy ezek kombinációi. Sajnos kontraindikált esetek a jelentős maradék pigmentet tartalmazó korábban tetovált szemöldökök. A tökéletes végeredmény érdekében ilyen esetekben pigment eltávolító technológia előzetes alkalmazása szükségszerű.

Kezelés időtartama

A kezelés előkészítése 1 órát vesz igénybe, a mikroblades szálak kialakítása további 1 órát.

Kezelések száma

Precíz végeredményhez 2 kezelésre van szükség. Várható pigment veszteség a regenerációs időszakban kevesebb mint 15%.

Érzéstelenítés típusa

Felszínes karcolások következtében az eljárás erős munkafolyamat előtti és folyamat közbeni érzéstelenítést igényel. Folyamat előtti érzéstelenítés 30%-os lidokain vagy tetrakain emulzióval, folyamat közbeni érzéstelenítés 10% lidokain vagy benzokain gél alkalmazásával illetve krioterápiával történik.

Ajánlott utókezelés

Kezelés után a teljes regeneráció 6 hét. A pörkképződés a folyamat befejezésével megkezdődik és körülbelül 4-6 napig tart. Vékony pörk alakulására lehet számítani, amely az epidermisz gyógyulás befejeztével könnyedén elhagyja a bőrfelszínt, legritkább esetben sem tapad a szőrszálakhoz. Az első két napban a felületet langyos bő vizes vattakoronggal le lehet tisztítani, jól felszívodó hidratáló készítménnyel napi háromszori ápolást, és 100%-os fényvédelmet igényel. Szolárium vagy extrém napsütés következményeként a pigmentek lehidegülnek. Színhőmérséklet megőrzése védelmében moderált fényvédelem SPF 30-50 a tetoválás teljes élettartamára ajánlott.

Várható kopás

Microblade szemöldökök körülbelül 1 évig díszítik tekintetünket. Bőrtípus és fénykitettség függvényében ez az időtartam 3 hónappal rövidülhet illetve hosszabbodhat. Jellemző kopásjelensége a púderes összesatírozódás, azaz a szálak enyhén összemosódnak az idő előrehaladtával. Ez első, második, harmadik évben szabad szemmel nem látható. Mint minden szemöldök típus a microblade szemöldökök is színkorrekciós kezelésre szorulnak körülbelül 1 év után.

Színkorrekciós kezelés típusa

Színkorrekciós kezelés során a fénykitettség következtében a pigmentkeverékből eltávozott színek kerülnek pótlásra. A kezeléshez felhasznált pigment függvényében ez különböző komplementer színek alkalmazását teszi szükségszerűvé. Enyhe színkorrekciós protokollok preferáltak, azonban ez a színeltérésenként akár moderált színkorrecióvá is módosulhat. Semmilyen esetben sem próbálkozhatunk a maradék pigmentek barna színes lefedésével, mert ez rövidtávon újra elszíneződéshez vezethet, így végeredmény munkánk időtartama 1 év alá csökkenhet.