Microshade

Várható végeredmény képe

Microshade eljárásokra jellemző a színátmenetes vagy színátmenet nélküli finom púderes satírhatás. A szemöldök közelről figyelve sem hozza a tradícionális satírtetoválásokra jellemző ‘tetovált hatást’.

 

 

 

Felhasznált eszközök

A púderhatás mértékének függvényében, finoman púderezett szemöldökökhöz kisebb körtűket, a durvábban púderezett variációkhoz nagyobb, tompább körtűket manuális kéziegységbe ágyazva alkalmazzuk.

Alkalmazott pigmentek

A pigmentekkel szemben támaszott elsődleges kritérium a szemcsék maximális tapadási hajlama (kohézió), mert ez a jelenség, ami megakadályozhatja a szemmel látható pigment migráció (összefolyás, szálvastagodás) létrejöttét. A megfelelő színgeneráció kiválasztása minden vendégünk esetében individuális, nagy mértékben függ a bőr természetes alappigmentezettségétől és vendégeink megjelenésének színvilágától, kisebb mértékben napozási szokásaitól.

Indikált esetek

Microshade technika minden olyan esetben indikált lehet, amikor a természetesség az elsődleges cél. Gyengén szőrözött illetve erősen szőrözött felületen egyaránt alkalmazható. Alkalmazása abban az esetben célravezető, ha  páciensünk gyengén pigmentált de satírozott szemöldököt szeretne.

Kontraindikált esetek

Az eljárásra jellemző karcos sérülés jellegéből adódóan diabetesz, vérzékenység vagy vérhigító rendszeres szedése esetén a módszer alkalmazása nem ajánlott. Emellett teljes alopécióban szenvedő páciensek esetében szálas eljárások abszolút elképzelhetőek, azonban preferáltak a 3D vagy hiperrealisztikus technikák vagy ezek kombinációi. Sajnos kontraindikált esetek a jelentős maradék pigmentet tartalmazó korábban tetovált szemöldökök. A tökéletes végeredmény érdekében ilyen esetekben pigment eltávolító technológia előzetes alkalmazása szükségszerű.

Kezelés időtartama

A kezelés előkészítése 1 órát vesz igénybe, a microshade kialakítása további 1 órát.

Kezelések száma

Precíz végeredményhez 2 kezelésre van szükség. Várható pigment veszteség a regenerációs időszakban kevesebb mint 15%.

Érzéstelenítés típusa

Felszínes karcolások következtében az eljárás erős munkafolyamat előtti és folyamat közbeni érzéstelenítést igényel. Folyamat előtti érzéstelenítés 30%-os lidokain vagy tetrakain emulzióval, folyamat közbeni érzéstelenítés 10% lidokain vagy benzokain gél alkalmazásával illetve krioterápiával történik.

Ajánlott utókezelés

Kezelés után a teljes regeneráció 6 hét. A pörkképződés a folyamat befejezésével megkezdődik és körülbelül 4-6 napig tart. Vékony pörk alakulására lehet számítani, amely az epidermisz gyógyulás befejeztével könnyedén elhagyja a bőrfelszínt, legritkább esetben sem tapad a szőrszálakhoz. Az első két napban a felületet langyos bő vizes vattakoronggal le lehet tisztítani, jól felszívodó hidratáló készítménnyel napi háromszori ápolást, és 100%-os fényvédelmet igényel. Szolárium vagy extrém napsütés következményeként a pigmentek lehidegülnek. Színhőmérséklet megőrzése védelmében moderált fényvédelem SPF 30-50 a tetoválás teljes élettartamára ajánlott.

Várható kopás

Microshade szemöldökök körülbelül 1,5 évig díszítik tekintetünket. Bőrtípus és fénykitettség függvényében ez az időtartam 3 hónappal rövidülhet illetve hosszabbodhat. Jellemző kopásjelensége a púderes összesatírozódás jelensége. Ez első, második, harmadik évben szabad szemmel nem látható. Mint minden szemöldök típus a microshade szemöldökök is színkorrekciós kezelésre szorulnak körülbelül 1,5 év után.

Színkorrekciós kezelés típusa

Színkorrekciós kezelés során a fénykitettség következtében a pigmentkeverékből eltávozott színek kerülnek pótlásra. A kezeléshez felhasznált pigment függvényében ez különböző komplementer színek alkalmazását teszi szükségszerűvé. Enyhe színkorrekciós protokollok preferáltak, azonban ez a színeltérésenként akár moderált színkorrecióvá is módosulhat. Semmilyen esetben sem próbálkozhatunk a maradék pigmentek barna színes lefedésével, mert ez rövidtávon újra elszíneződéshez vezethet, így végeredmény munkánk időtartama 1 év alá csökkenhet.