Hibrid szemöldök technika

Várható végeredmény képe

Hibrid szemöldök tetoválás esztétikai képe átmenetet jelent a szálas és satírozott tetoválások, manuális és gépi tetoválások között.  Élettarama a satíreljárásokra jellemzően nyújtott, végeredmény képében jól látható szálakra lehet számítani. A szálak bőrfelületből való kiemelésére, általában melegebb és világosabb satírszíneket szoktunk ajánlani. A szemöldök teljes felületét fedi pigmenttel, ezért jó megoldást nyújthat maradék pigmentet tartalmazó bőröknek is.

Felhasznált eszközök

Hibrid szemöldökök esetébe elsődleges szempont a hajszálvékony szálkialakítás, ezért a legfinomabb blade típusok alkalmazandóak. A szálak eredésének és szálvégek elvékonyítása ügyes mozdulattal ezen slope és ‘u’ bladekkel is könnyedén kivitelezhető. Természetesen a bladekre jellemző felületi karcos sérülés ennél a technikánál is érvényesül.

Alkalmazott pigmentek

A domináns szálszerkezet kialakítása a páciens hajának színmélységével és bőrszín altónusának komplementer színének hőmérsékletével harmonizál. A migrációs gondok kiküszöbölésére preferáltak a nagy szemcseméretű, maximálisan homogén pigment szuszpenziók. A világosabb gépi satír pigmentálására elsősorban sárga dominanciájú pigmentek ajánlottak, mivel e pigment színhőmérséklet egyaránt jól harmonizál a hidegebb és melegebb sötétebb szálakkal.

Indikált esetek

Az eljárás igen közkedvelt azon páciensek között akik maradék pigmentjeiket tökéletes fedésben szeretnék tudni, illetve a tartósabb pigmentálást igénylő vendégek körében. Mivel a végeredmény képe erősebben pigmentált felületet biztosít ajánlott azon esetekben, amikor a mérsékelten rajzos hatást szeretnénk elérni.

Kontraindikált esetek

A sminktetoválás megszokott kontraindikált eseteiben (vérzékenység, terhelt immunológiás állapot, terhesség, gyermekágy, vérhigító szedése, cukorbetegség) epidermisz és az irha felső rétegeinek felsértése nem ajánlott. Nem ajánlott azon vendégeknek akik “láthatatlan” tetoválást szeretnének. Ebben az esetben a gépi satír nélküli egyszerűbb microblades munkák ajánlottak.

Kezelés időtartama

A kezelés előkészítése 1 órát vesz igénybe, a szálak  és satír kialakítása további 1 órát.

Kezelések száma

Precíz végeredményhez 2 kezelésre van szükség. Várható pigment veszteség a regenerációs időszakban kevesebb mint 35%. A vesztett pigmentmennyiség a második alkalommal kerül pótlásra.

Érzéstelenítés típusa

Jelentős folyamat előtti érzéstelenítés után nincs számottevő fájdalom. A fájdalomérzetet igen jól lehet befolyásolni alternatív érzéstelenítéssel, döntött tűs tetoválással. Amennyiben a természetes szőrözöttség vastagsága engedi, akár 0.2 mm-es 1 RL tompább tűmodul típusok is alkalmazhatóak. Élesebb tűtípusok, azaz hajszálvékony szálak esetén a folyamat közbeni, érösszehúzó hatású érzéstelenítő készítmény adagolása kezelő és vendég számára is komfortosabb kezelési körülményeket biztosít.

Ajánlott utókezelés

Kezelés után a teljes regeneráció 4 hetet vesz igénybe. Az első 4-7 napban pörkképződésre lehet számítani. Gyengébb pörk érdekében érdemes a felületet első két napban bő vizes vattával itatgatni. A tökéletes színvégeremény 6 hét után látható, az első hetekben a pigmentek szélsőséges lehidegülésére, majd enyhe melegedésére lehet számítani. Amennyiben ebben az időtartamban a hidratálás folyamatos, kiegyensúlyozott sebgyógyulásra számíthatunk. Közvetlenül a kezelés utáni égő érzés megszüntetésére krioterápia alkalmazása indokolt lehet, azonban óvakodjunk a tetoválás túlhidratálásától vagy vízben áztatásától. Első két napban ajánlatos minden fertőzésforrás kerülése. A negyedleges barna színkép megőrzése érdekében a tetoválás folyamatos és erőteljes UV-védelmet igényel.

Várható kopás

Hibrid eljárások immunológiás állapot és fényvédelem függvényében 1-1.5 év alatt kopnak ki a bőr felső rétegeiből. A kopásjelenség igen optimális, és természetesen korrekciós eljárással igen könnyen pótolható az elvesztett pigment.

Színkorrekciós kezelés típusa

Színkorrekciós kezelés során a fénykitettség következtében a pigmentkeverékből eltávozott színek kerülnek pótlásra. A kezeléshez felhasznált pigment függvényében ez különböző komplementer színek alkalmazását teszi szükségszerűvé. Enyhe és moderált színkorrekciós protokollok preferáltak. Ennek mérlegelésére a kopott szín diagnosztikájára van szükség. Nem próbálkozhatunk az egyszerűbb megoldással, azaz a maradék pigment barna színes lefedésével, mert ez rövidtávon újra elszíneződéshez vezethet, így végeredmény munkánk időtartama 1 év alá csökkenhet. Évi rendszerességgel színkompenzálásra pontosan jelenkező pácienseknek 25%-al csökkentett árat is tudunk biztosítani.