Pigmentek

Az utóbbi 18 év tapasztalata megmutatta számunkra, hogy egyenlőre nem létezik ideális és minden igényt kielégítő pigmentológiás termékpaletta. Ennek legfőbb oka, hogy a különböző technikák kivitelezéséhez optimálisan igazodó pigment típusok igen eltérő fizikai, kémiai és pigmentológiás tulajdonságokkal rendelkeznek. A különbségek alapvetően a pigment konzisztencijában, szemcseméretében, homogenitásában, színgenerálás fokában, keverhetőségében, vivőszerében és fedőképességében mutatkoznak. Sminktetoválásaink csakis az említett paraméterek és technikák megfelelő párosításával, illetve a pigmetológia szigorú szabályrendszerének követésével hozhatják a várt eredményeket. A világpiac rendszeres monitoringolása és tesztpigmentek százai megmutatták számunkra, hogy még nem létezik olyan pigment család, amely minden technikához és minden bőrszínaltónushoz ideálisan felhasználható.

Nem elhanyagolható tény, hogy válogatott pigmentjeink minőségbiztosítási szempontból az Európa Tanács által kibocsájtott ResAP 2008/1 EU ajánlás minden pontjának megfelelnek. Ugyanakkor kollégáink további lépéseket is tesznek az egészséget nem károsító orvosi minősítésű pigmentek beszerzésére. Miszerint az általunk használt anyagok biztonsági adatlapjainak mélyreható tanulmányozása és a RAPEX lista állandó tanulmányozása tökéletes biztonságot nyújt a valóban tiszta pigmentek megtalálására. Pigmentjeink MSDS biztonsági dokumentumai elérhetőek minden kedves Vendégünk számára.

PMU területén közismert tény, hogy a különböző bőrszín altónusok illetve maradék mesterséges pigmentet tartalmazó bőrök nagymértékben befolyásolják a kész munka színvéredményét és színtartósságát. Szakembereink mikropigmentológiás előképzettsége színgenerálások és színkompenzálások terén a ma hazánkban megtalálható legmélyebb ismereteket foglalja össze. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az általunk publikált számtalan online és offline szakmai anyag. A pigmentológia lehetőségeit és nehézségeit boncolgató irományokban akár végfelhasználóknak is érdemes elmerülni, hiszen számtalan kérdésünkre választ találhatunk benne.